Content

2 de enero de 2022

Tossal Gros des de Figuerola del Camp

 


La ruta comença al parquing de Figuerola del Camp, municipi de la comarca de l'Alt Camp a la província de Tarragona. L'objectiu és el Tossal Gros de Miramar (ruta dels 100 Cims). Al camí visitaré el poble vell de Prenafeta, l'Església de Sant Salvador i el castell de Prenafeta. Són els punts més rellevants de l'itinerari.

Iniciem la ruta i als pocs metres ens trobem la Font dels Escanals, després començo a pujar per pista i senders fàcil de caminar i amb molta vegetació amb trams bastant humits.

Després de baixar en un desviament de la pista principal, per cert, bastant accidentat i que s’ha d’anar amb cura, em trobo amb una pujadeta que em porta al poble antic de Prenafeta, bueno les ruïnes que queden, però que es pot visualitzar i fer alguna foto. A pocs metres està l’església de Sant Salvador, és l’antiga església del poble i encara en força bon estat per estar abandonada en mig de la vegetació.
Continuo pujant i segur vaig passar molt a prop, però em vaig perdre de veure les ruïnes del Castell de Prenafeta que ni vaig pensar . . .
Després d’una estona i en una zona oberta veig un corriol que puja a mà dreta i imagino que és el que em porta al Tossal Gros, no veig indicació, però més que imaginar és que m’ho està marcant el GPS, jejeje.

Un cop dalt, grans i precioses vistes de tota la zona, per un costat Valls, Pla de Santa Maria i Figuerola, amb vistes al mar si el dia acompanya, i per l’altre banda del Tossal, veiem Montblanc i Vilaverd.

Un cop de tornada pel corriol del Tossal Gros, trobem de nou la vista que baixa uns 6 kms fins arribar de nou al pàrquing de Figuerola del Camp.

Una bona ruta, entretinguda i amb uns 450 metres de desnivell acumulat.

He gaudit prou de la soledat i una bona sortida per ser la primera que faig en anys.

Més fotos:
0 comentaris:

Publicar un comentario

Buscar

Popular Posts

Seguidors

Contacte:

bttero.charliedakota@gmail.com